Beschikbare GreatDataMinds

Welkom, hieronder tref je de beschikbare Data engineers, BI consultants en Data Scientists aan. Maak gerust kennis met de beschikbare GreatDataMinds! Meer informatie wat GreatDataMinds voor u kan betekenen? Bekijk de pagina voor opdrachtgevers of voor professionals.

Data engineer, Business Intelligence Expert en Data Scientist...

Wat is Business Intelligence? Business Intelligence is een proces dat met technologie data op een gemakkelijk te begrijpen visuele manier verzamelt, analyseert en verklaart. Het meet processen en resultaten zowel binnen als buiten de organisatie. De basis van data gedreven werken. Het is nu makkelijker dan ooit om data te verzamelen. Bovendien zijn er veel tools beschikbaar die eenvoudige visualisaties mogelijk maken. Opgeteld bij de trend van big data die veel organisaties ertoe heeft aangezet meer BI-analyses uit te voeren, betekent dat data- en business intelligence experts zeer gevraagd zijn. De taken van een business Intelligence Expert bestaan voornamelijk uit adviezen geven naar aanleiding van data-analyses. En helpt daarmee het verbeteren van processen en haar resultaten.

Bekijk hoe wij opdrachtgevers helpen

Bekijk wat wij betekenen voor professionals

Verantwoordelijkheden van een Business Intelligence Expert

De rol van een Business Intelligence Expert is om organisaties te helpen bij het extraheren, verfijnen en voorbereiden van de data uit verschillende bronnen (intern en extern) die interessant kunnen zijn voor de besluitvorming. Besluitvorming die steeds meer gebaseerd wordt op data, ofwel data gedreven werken.
Een Business Intelligence Expert kan met deze data en zijn of haar begrip van de omgeving waarin de organisatie opereert ideeën aandragen om bedrijfsprocessen te verbeteren. Met de data kun je ook beter gaan anticiperen op toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen.

Daarom zijn Business Intelligence Experts essentieel voor planning, strategische en analytische beslissingen binnen een bedrijf. Dankzij BI-tools en hun analyse kunnen nieuwe initiatieven worden genomen, kunnen kosten worden geoptimaliseerd of kan de groei van de organisatie worden verbeterd.

Data Engineer en Data Scientist: verschillen en overeenkomsten

Data engineers  zijn de loodgieters die een datapijplijn bouwen, terwijl data scientists de schilders en verhalenvertellers zijn, die betekenis geven aan een anders statisch gebleven verschijnsel”

Data engineers zijn nieuwsgierige, bekwame probleemoplossers die van data houden en dingen bouwen die nuttig zijn voor anderen. Data engineers maken samen met data scientists en analisten deel uit van het team dat ruwe data transformeert op een manier die hun organisaties een concurrentievoordeel geeft.

Data Engineer en Data Scientist: de verschillen

Er is een aanzienlijke overlap tussen beide functies als het gaat om vaardigheden en verantwoordelijkheden. Het belangrijkste verschil is de focus. Data engineers zijn gericht op het bouwen van infrastructuur en architectuur voor het genereren van data. Data scientists zijn gefocust op geavanceerde wiskunde en statistische analyse van die data.

Data scientists hebben een constante interactie met de data-infrastructuur die wordt gebouwd en onderhouden door de data engineers. Data scientists zijn interne klanten, die tot taak hebben markt- en organisatieonderzoek op hoog niveau uit te voeren om trends en relaties te identificeren.

Data engineers bouwen een schaalbare, hoogwaardige infrastructuur om duidelijke zakelijke inzichten uit onbewerkte databronnen te leveren. Ze implementeren complexe analytische projecten  met een focus op het verzamelen, beheren, analyseren en visualiseren van data. En ze ontwikkelen batch- en real-time analytische oplossingen.

Data scientists zijn dus afhankelijk van de data engineers. Waar data scientists zijn actief met geavanceerde analysetools zoals R, SPSS, Hadoop, Snowflake en statistische modellering.

De data engineers zijn gefocust op de producten die deze tools ondersteunen. Het arsenaal van een data engineer bestaat bijvoorbeeld uit SQL, MySQL, NoSQL en andere services voor data management.