5 redenen waarom organisaties nu sterk gaan automatiseren

Automatisering heeft op dit moment een enorme invloed op consumenten en organisaties. Dankzij de enorm snelle ontwikkeling van technologieën van kunstmatige intelligentie en machine learning tot data science en analyse.

Automatisering is tegenwoordig een belangrijke strategische noodzaak geworden voor organisaties. De pandemie heeft ook de acceptatie hiervan gestimuleerd. Organisaties zijn snel aan de gang gegaan om de impact van werken op afstand en de lockdown te verzachten.

Wat zijn de redenen voor al deze automatiseringsinspanningen? Wat maakt dat de markt voor intelligente actualisering naar verwachting zal stijgen van € 11 miljard in 2021 naar ruim € 200 miljard in 2025?

Daar zijn een vijftal redenen voor:

1. Wendbaarder worden

Wendbaarheid van organisaties gaat over het kunnen identificeren, voorspellen en aanpassen aan uitdagingen en kansen in de markt. Veel organisaties vergroten hun vermogen om op kritieke momenten te veranderen, zichzelf continu te ontwikkelen of zelfs opnieuw uit te vinden.

Organisaties trachten herhaalbare patronen te identificeren en te automatiseren. Daarmee wordt de time-to-market verkort en neemt de mate waarin je snel op veranderende wensen van klanten en burgers kunt inspelen vergroot.  En dit zorgt op haar beurt voor meer consistentie, wendbaarheid en concurrentievermogen.

2. Prestaties optimaliseren

Automatisering heeft altijd al geleid tot verbeteringen in de efficiëntie, verminderen van fouten en minimaliseren van kosten.

Vanaf het begin in industriële toepassingen heeft de technologie geleid tot verbetering van processen en tot meer voorspelbare resultaten, terwijl verspillingen tot een minimum worden beperkt.

Het automatiseren van repetitieve taken maakt het mogelijk dat ontwikkelaars meer tijd kunnen besteden aan het opbouwen van bedrijfswaarde. En meer geïnspireerd blijven door te werken aan projecten met strategische waarde.

Door functies te automatiseren kunnen softwareontwikkelaars de productiviteit zelfs vervijfvoudigen en dus aanzienlijk meer waarde leveren.

3. Vergroten van de impact van technologie

Automatisering maakt effectiever samenwerken mogelijk. Een heel belangrijke doelstelling. Lean is helemaal in. En dat is niet voor niets.

De collega’s kunnen zich met behulp van Lean weer gaan richten op het leveren van waarde in plaats van op het proces. En zodoende hoef je niet alle details meer te weten als je met een proces gaat beginnen. Door de technologie wordt je geholpen.

4. Optimaliseren van het gebruik van data

Data is de olie van deze 4e industriële revolutie. Met behulp van data kun je concurrentievoordeel behalen.

Het moderniseren van de data infrastructuur van organisaties levert vaak geld op en vergroot de flexibiliteit. Door bijvoorbeeld cloud computing in te voeren.

De cloud maakt het mogelijk alleen te betalen voor opslag- en reken activiteiten die je ook daadwerkelijk gebruikt.

Data Automation helpt ontwikkelaars het repetitieve coderen met de hand sterk te verminderen. En zich te focussen op belangrijkere ontwikkeltaken.

Bovendien maakt het de time-to-market voor cloudmigratie projecten veel korter. Automatiseringstools kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om het grootste deel van de code te genereren die nodig is voor de migratie. Daarnaast vermindert ze de technische complexiteit van het migratie project. En zorgt ze ervoor dat de infrastructuur meteen doet wat wordt verwacht.

5. Verbeteren van de besluitvorming

Managers gebruiken de mogelijkheden van automatisering om hun besluitvorming verder te onderbouwen of zelfs de menselijke betrokkenheid voor een groot deel weg te nemen.

Door gebruik te maken van data science en machine learning worden bruikbare inzichten gegenereerd uit enorme datasets. Inzichten die je voorheen gewoon weg niet had. En daarmee kunnen organisaties zich verder concentreren op onder andere het verbeteren van risicobeheer, governance en het voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Door gegevens uit het verleden en het heden samen te brengen met intelligente analyses, wordt het mogelijk om meer zekerheid en vertrouwen in de besluitvorming te bouwen.

Geholpen door de toenemende vaardigheden en ervaring van de data- en business intelligence experts kunnen organisaties nieuwe kansen en risico’s in meer detail en sneller evalueren en erover beslissen.  Automatisering is een essentieel geworden om het steeds veranderende concurrentie het hoofd te bieden.

Het gebruik van robots was in het verleden beperkt tot industriële toepassingen. Op dit moment kunnen robots ook een groot aantal ‘backofficetaken’  automatiseren. Denk maar eens aan ontwikkelingen als proces mining en Robotic Process Automation (RPA).

Met behulp van deze technologieën zal het tempo van de veranderingen verder toenemen. Organisaties van elke omvang kunnen nu kiezen welke processen en activiteiten ze willen automatiseren. De medewerkers in de organisatie kunnen zodoende hun menselijke vaardigheden richten op meer waardevolle, creatieve en innovatieve rollen.  

Meer weten?

Als je hulp wilt krijgen bij het ontwikkelen, inrichten en uitvoeren van data analytics oplossingen neem dan gerust contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om het gebruiksgemak te vergroten. Door op 'ACCEPT' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

Hoe volwassen is jouw organisatie op het gebied van data?

Hoe volwassen is jouw organisatie op het gebied van data?

Hoe volwassen is jouw organisatie op het gebied van data?

Zijn jullie net aan het starten of al echte experts? Doe de Scan Data Volwassenheid!